Áramlástechnika

Alapvető jelentőségű számos ipari alkalmazásban, beleértve a kémiai feldolgozást, a vízellátást, a szennyvízkezelést, a hajtóművek és turbóműszerek tervezését, valamint az aerodinamikai és hidrodinamikai rendszerek fejlesztését. A következőkben néhány kulcsfontosságú területet és fogalmat említek meg, amelyek a áramlástechnika szerteágazó területét érintik:

1. Áramlási Módok
Lamináris áramlás: Egyenes vonalú áramlás, ahol a folyadék vagy gáz rétegei simán csúsznak egymáson. Jellemzően alacsony Reynolds-szám mellett fordul elő.
Turbulens áramlás: Rendezetlen, kaotikus áramlás, magasabb Reynolds-szám esetén. Nagyobb áramlási sebességeknél és akadályok jelenlétében alakul ki.
2. Áramlás Dinamikája
Bernoulli törvénye: Egy ideális, súrlódásmentes folyadék áramlásánál az áramlás sebessége, a hidrosztatikai nyomás és a magassági potenciál energia együttesen konstans marad.
Navier-Stokes egyenletek: Ezek az egyenletek írják le a viszkózus folyadékok áramlását, figyelembe véve az áramlás sebességét, sűrűségét, viszkozitását és belső súrlódását.
3. Áramlásmérés és Ellenőrzés
Venturicső: Egy szűkülettel rendelkező cső, amelyben az áramlás sebességének növekedése csökkenti a nyomást, lehetővé téve az áramlás sebességének mérését.
Rotaméter: Áramlásmérő eszköz, amelyben egy felhajtóerő által emelt úszó pozíciója mutatja az áramlási sebességet.
4. Hidraulika és Pneumatika
Hidraulika: Folyadékok (általában olaj) áramlásával foglalkozó terület, amely nagy nyomású rendszerekben történő erőátvitelre specializálódott.
Pneumatika: Gázok, különösen levegő áramlásával foglalkozó terület, amely az alacsonyabb nyomású rendszerekben történő erőátvitelre összpontosít.
Műszaki tanácsadás
PéterTÓTH PÉTER

Termékterület vezető és Termékspecialista

+36 20 576 32 33

E-mail küldése E-mail küldése

Ügyfélszolgálat

Hívjon minket bátran ha kérdése van.

phone (+36) 23 880 895

E-mail E-mail

comments Chat